วันพฤหัสบดีที่ 23 กันยายน พ.ศ. 2553

FCC อย่างเป็นทางการปลดปล่อยคลื่นความถี่โทรทัศน์


                   คณะ กรรมการสื่อสารของรัฐบาลกลางในวันนี้มีมติเป็นเอกฉันท์อนุมัติกฎใหม่สำหรับ การใช้คลื่นความถี่พื้นที่สีขาวที่ไม่มีใบอนุญาตในการย้ายที่จะปูทางสำหรับ คลื่นความถี่ไร้สายที่ไม่ได้ใช้มากกว่าที่จะออกในอนาคต
พื้นที่สีขาวเป็นคลื่นความถี่ที่ไม่ได้ใช้ที่อยู่ระหว่างช่องทีวี 300MHz ถึง 400MHz ของคลื่นความถี่ที่ไม่ได้ใช้คลื่นความถี่ถือว่าสำคัญสำหรับการให้บริการ บรอดแบนด์ไร้สายเพราะมันสามารถเดินทางระยะทางไกลและเจาะผ่านผนัง FCC มีมติเป็นเอกฉันท์เห็นชอบในเดือนพฤศจิกายน 2008 ที่จะเปิดคลื่นความถี่สำหรับการใช้งานที่ไม่มีใบอนุญาตนี้ แม้ให้ปัญหาทางเทคนิคเพื่อให้ผู้ผลิตอุปกรณ์และผู้ให้บริการในการใช้คลื่นความถี่ยังต้องทำงานออก
ลง มติอนุมัติให้ใช้งานล่าสุดของช่องว่างสีขาวตอนนี้เป็นการปูทางสำหรับการให้ บริการและผู้ผลิตอุปกรณ์เพื่อเริ่มต้นการออกแบบผลิตภัณฑ์ที่ใช้ประโยชน์จาก คลื่นความถี่ บริษัท เช่น Google, Microsoft, Dell, Motorola และ Hewlett - Packard มี lobbied สำหรับปีที่จะได้รับแนวทางนี้เปิดให้ใช้สาธารณะ
ออกม้วนของคลื่นความถี่พื้นที่สีขาวทีวียังอาจทำหน้าที่เป็นแม่แบบสำหรับความพ้นสเปกตรัม underutilized อื่น ๆ
"ประมาณ 90 เปอร์เซ็นต์ของคลื่นความถี่รับใบอนุญาตที่ไม่ได้ใช้เป็น"Joe Hamilla, ประธานเจ้าหน้าที่ปฏิบัติการที่คลื่นความถี่ Bridge, บริษัท ที่เรียกสเปกตรัมแลกเปลี่ยนออนไลน์ใบอนุญาตกล่าวว่า "เกิดอะไรขึ้นกับทีวีช่องว่างสีขาวเป็นจริงครั้งแรกของ FCC ที่พยายามที่จะทำให้การใช้คลื่นความถี่มีประสิทธิภาพมากขึ้น underused.
เป็นส่วนหนึ่งของกฎระเบียบใหม่นำมาใช้วันนี้, FCC ตกลงกันสองช่องทางในการใช้ไมโครโฟนไร้สายเพื่อลดปัญหาการรบกวนที่อาจเกิดขึ้น แต่ คณะกรรมการการกล่าวว่ามันไม่ได้จะต้องมีผู้ผลิตอุปกรณ์เพื่อรวมสเปกตรัม Geolocation sensing เทคโนโลยีในอุปกรณ์ใหม่เพื่อให้แน่ใจว่าผลิตภัณฑ์เหล่านี้จะไม่รบกวนการทำ งานของบริการที่มีอยู่แล้วโดยใช้คลื่นความถี่ นี่คือชัยชนะที่สำคัญสำหรับผู้ผลิตอุปกรณ์เพราะมันหมายความว่าพวกเขาไม่ได้ที่จะรวมเทคโนโลยีที่มีราคาแพงอาจมีในผลิตภัณฑ์ของตน
แต่อุปกรณ์ที่จะสอบถามฐานข้อมูล Geolocation พิเศษที่ทำให้มั่นใจได้ว่าไม่มีผู้ใดได้ใช้คลื่นความถี่ที่ก่อนที่จะส่ง ตรวจสอบฐานข้อมูลนี้เป็นส่วนใหญ่เพื่อป้องกันไม่ให้บริการพื้นที่สีขาวจากการรบกวนกับสัญญาณโทรทัศน์ออกอากาศ
FCC ของสำนักงานคณะวิศวกรรมและเทคโนโลยีจะได้รับฐานข้อมูลและใช้งาน นอกจากนี้ยังจะเลือก บริษัท ที่จะจัดการฐานข้อมูลก้าวไปข้างหน้า บริษัท เช่น Google และคลื่นความถี่สะพานได้ยื่นข้อเสนอเพื่อการจัดการฐานข้อมูล"นี้ ไม่มีใบอนุญาตคลื่นความถี่ใหม่จะได้เป็นแพลตฟอร์มที่มีประสิทธิภาพสำหรับ นวัตกรรม ... เมื่อเราปล่อยความฉลาดอเมริกันหลายสิ่งหลายอย่างเกิดขึ้น."-- ประธานกรรมการ Genachowski FCC Julius
FCC ประธาน Julius Genachowski ได้เรียกร้องใหม่บริการบรอดแบนด์ไร้สายที่ในที่สุดจะดำเนินการมากกว่านี้ สเปกตรัม"Wi - Fi บนเตียรอยด์. Wi - Fi ไม่มีใบอนุญาตใช้คลื่นความถี่ที่ถูกเปิดขึ้นโดย FCC ในปี 1985 ซึ่งเป็นครั้งสุดท้ายที่ FCC จัดสรรคลื่นความถี่ที่ไม่มีใบอนุญาต นี้ คลื่นความถี่สูงถูกนำมาใช้ครั้งแรกสำหรับโทรศัพท์ไร้สายและ openers ประตูโรงรถ แต่ภายหลังพบว่าคลื่นความถี่ที่กว้างขึ้นในการใช้ความเร็วสูงในการเชื่อมต่อ อินเทอร์เน็ตที่บ้านผ่าน Wi - Fi
ความ แตกต่างที่สำคัญระหว่างคลื่นความถี่พื้นที่สีขาวและคลื่นความถี่ที่ใช้ สำหรับ Wi - Fi ก็คือช่องว่างสีขาวอยู่ที่ความถี่ต่ำซึ่งหมายความว่าพวกเขาเดินทางระยะทาง มากไปกว่าและอุปสรรคเจาะเช่นผนังมากได้ง่ายกว่าคลื่นความถี่สูงกว่าความถี่ ที่ใช้ในการ Wi - Fi
ประธาน Genachowski เป็นแง่ดีที่ไม่มีใบอนุญาตคลื่นความถี่ใหม่จะช่วยสร้างระบบนิเวศที่แข็งแกร่งเช่นเดียวที่มีการพัฒนารอบ Wi - Fi
"นี้ไม่มีใบอนุญาตคลื่นความถี่ใหม่จะได้เป็นแพลตฟอร์มที่มีประสิทธิภาพสำหรับนวัตกรรม"Genachowski กล่าวว่า "เมื่อเราปล่อยความฉลาดอเมริกันหลายสิ่งหลายอย่างเกิดขึ้น."
FCC ได้กล่าวว่าก่อนหน้านี้ว่าประเทศกำลังเผชิญวิกฤติสเปกตรัม looming และหากคลื่นความถี่มากขึ้นจะไม่ถูกเผยแพร่ในไม่กี่ปีถัดไปจะไม่มี airwaves พอที่จะให้ทันกับการเจริญเติบโตความต้องการข้อมูลแบบไร้สาย หน่วยงานได้ทำการเปิดคลื่นความถี่ไร้สายใหม่ให้ความสำคัญสูงสุด ใน บรอดแบนด์แห่งชาติของแผนก็กล่าวว่ามันจะฟรี 500MHz ของคลื่นความถี่ไร้สายใหม่ภายใน 10 ปีสำหรับการใช้งานมีใบอนุญาตและไม่มีใบอนุญาต แผนขอแนะนำให้ 300MHz ของคลื่นความถี่ที่ควรจะพร้อมใช้งานภายในห้าปีข้างหน้า
คลื่นความถี่พื้นที่สีขาวเป็นส่วนหนึ่งของแผนการนี้ FCC ยังเป็นที่ต้องการหรือเรียกคืนคลื่นความถี่ร่วมกันจากหน่วยงานของรัฐที่อยู่ภายใต้โดยใช้คลื่นความถี่ของพวกเขา
Hamilla กล่าวว่าเทคนิคเดียวกับที่ใช้สำหรับลดสัญญาณรบกวนในทีวีสีขาวไม่มีใบอนุญาต คลื่นความถี่พื้นที่สามารถนำมาใช้ในวงดนตรีไร้สายอื่น ๆ เช่นกัน ตัวอย่าง เช่นเขาเชื่อว่าฐานข้อมูลสามารถนำมาใช้เพื่อให้เจ้าหน้าที่ความปลอดภัยของ ประชาชนและผู้ใช้ในเชิงพาณิชย์ที่จะแบ่งปันคลื่นความถี่ในบล็อก D ของวง 700MHz คลื่นความถี่นี้ไม่ได้ออกประมูลเมื่อประมูลต้นฉบับที่เกิดขึ้นในปี 2008 เพราะมันไม่ได้ตอบสนองความต้องการที่จำเป็น รัฐบาลได้รับการตัดสินใจว่าจะทำอย่างไรกับคลื่นความถี่ตั้งแต่นั้นเป็นต้นมา
"ฐาน ข้อมูลสามารถสั่งวิทยุไปยังละช่องเมื่อมีเหตุฉุกเฉินเช่นไฟไหม้แผ่นดินไหว หรือพายุเฮอริเคนเพื่อให้เจ้าหน้าที่ความปลอดภัยของประชาชนได้รับความ สำคัญ"เขากล่าวว่า "แต่เมื่อไม่มีเหตุฉุกเฉิน, คลื่นความถี่ที่ไม่ได้ใช้และก็สามารถนำมาใช้สำหรับใช้ในเชิงพาณิชย์.
ถ้า และเมื่อ FCC ตัดสินใจที่จะเปิดคลื่นความถี่ใหม่โดยใช้วิธีการเหล่านี้ก็จะต้องผ่านขั้น ตอนกระบวนการอีกครั้งเพื่อให้ได้รับความคิดเห็นเพื่อเปิดคลื่นความถี่ Hamilla แต่หวังว่าในครั้งต่อไป FCC พยายามที่จะทำเช่นนี้จะไม่ใช้เวลานาน ขั้นตอนการเปิดทีวีช่องว่างสีขาวเริ่มต้นขึ้นในปี 2002 ภายใต้แล้ว - FCC ประธาน Michael Powell

            The Federal Communications Commission today unanimously approved new rules for the use of unlicensed white space spectrum in a move that could pave the way for more unused wireless spectrum to be released in the future.
White space is unused spectrum that sits between TV channels. The 300MHz to 400MHz of unused spectrum is considered prime spectrum for offering wireless broadband services because it can travel long distances and penetrate through walls. The FCC unanimously agreed in November 2008 to open up this spectrum for unlicensed use. Even so, technical issues to allow device makers and service providers to use the spectrum still need to be worked out.
The latest vote to approve the use of white spaces now paves the way for service providers and device makers to begin designing products that take advantage of the spectrum. Companies like Google, Microsoft, Dell, Motorola, and Hewlett-Packard have lobbied for years to get this spectrum open for public use.
The roll out of TV white space spectrum might also serve as a template for freeing other underutilized spectrum.
"About 90 percent of the licensed spectrum is unused," said Joe Hamilla, chief operating officer at Spectrum Bridge, a company that runs an online spectrum license exchange. "What's happening with TV white space is really the FCC's first attempt at trying to make more efficient use of underused spectrum."
As part of the new rules adopted today, the FCC agreed to set aside two channels for wireless microphone use to mitigate potential interference issues. But the commission said it would not require device makers to include geolocation spectrum sensing technology in new devices to ensure that these products don't interfere with existing services already using the spectrum. This is a key win for device makers, because it means that they do not have to include the potentially expensive technology in their products.
Instead, devices will query a special geolocation database that makes sure no one is using that spectrum before it transmits. This database check is largely to prevent white space services from interfering with broadcast TV signals.
The FCC's Office of Engineering and Technology will get the database up and running. It will also select companies that will manage the database going forward. Companies, such as Google and Spectrum Bridge, have submitted proposals for managing the database.
"This new unlicensed spectrum will be a powerful platform for innovation...When we unleash American ingenuity, great things happen."
--FCC Chairman Julius Genachowski
FCC Chairman Julius Genachowski has called the new wireless broadband services that could eventually operate over this spectrum "Wi-Fi on steroids." Wi-Fi uses unlicensed spectrum that was opened up by the FCC in 1985, which was the last time the FCC allocated unlicensed spectrum. This high-frequency spectrum was originally used for cordless phones and garage door openers, but the spectrum later found broader use in high speed, in-home Internet connectivity via Wi-Fi.
The main difference between the white space spectrum and the spectrum used for Wi-Fi is that white spaces are at a lower frequency, which means they travel much longer distances and penetrate obstacles, such as walls, much more easily than higher frequency spectrum used for Wi-Fi.
Chairman Genachowski is optimistic that the new unlicensed spectrum will help create a robust ecosystem, such as the one that has developed around Wi-Fi.
"This new unlicensed spectrum will be a powerful platform for innovation," Genachowski said. "When we unleash American ingenuity, great things happen."
The FCC has said previously that the nation is facing a looming spectrum crisis, and if more spectrum is not made available in the next few years, there won't be enough airwaves to keep up with growing wireless data demand. The agency has made opening up new wireless spectrum a top priority. In its National Broadband Plan, it said it would free up 500MHz of new wireless spectrum within 10 years for licensed and unlicensed use. The plan recommends that 300MHz of that spectrum should become available within the next five years.
White space spectrum is part of this plan. The FCC is also looking to reclaim or share spectrum from government agencies that are under-using their spectrum.
Hamilla said the same techniques used for mitigating interference in unlicensed TV white space spectrum bands could be used in other wireless bands as well. For example, he believes a database could be used to allow public safety officials and commercial users to share spectrum in the D block of the 700MHz band. This spectrum was not auctioned off when the original auction occurred in 2008, because it didn't meet the necessary requirements. The government has been deciding what to do with the spectrum ever since.
"The database could instruct radios to vacate the channels when there is an emergency, such as a fire, earthquake or hurricane, so that public safety officials could get priority," he said. "But when there isn't an emergency, that spectrum is unused and it could be used for commercial use."
If and when the FCC decides to open new spectrum using these methods, it will have to go through another procedural process to get comments to open the spectrum. But Hamilla hopes that the next time the FCC tries to do this, it won't take as long. The procedure to open the TV white spaces began in 2002 under then-FCC Chairman Michael Powell.


Read more: http://news.cnet.com/8301-30686_3-20017435-266.html#ixzz10QQZdiNz

by service

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น